tirsdag 29. november 2011

Nervepirrende spenning!


Jeg har lest romanen «Gjenferd» av den norske forfatteren Jo Nesbø. Boka er gitt ut i 2011 av forlaget H. Aschehoug & Co, Oslo.
Her møter vi Harry Hole, en tidligere politietterforsker som har slitt med livet sitt og alkohol, og som nå har kommet tilbake til Oslo etter å ha vært i Hong Kong i tre år.
Hole er edru, i fin form, og er kommet for å etterforske et narko-drap for å frikjenne Oleg, sønnen til sin eks-kjæreste Rakel.

Dette er en kriminalroman med høy spenningsfaktor, og her er det mye dop, mafia, politikk og makt innblandet. Romanen er stappfull av groteske skildringer, og er i perioder litt ekkel med rotter og mye blod- men absolutt verd å lese for alle som liker krim med mange overraskelser underveis. Det er hele tiden noe nytt som skjer, og derfor vil jeg heller ikke avsløre så mye.

Jeg synes Jo Nesbø er en fantastisk forfatter som skriver nervepirrende og spennende. Det er slik at man ikke klarer å legge fra seg boka når man først har begynt å lese. Han vet hvordan man skal engasjere leserne! Det jeg også liker med måten Jo Nesbø skriver på, er at han også klarer å få inn humor selv om det er et alvorlig tema.
Jeg anbefaler romanen «Gjenferd» til alle ungdommer og voksne som liker å lese noe spennende og oppsiktsvekkende.

«Gjenferd» er skremmende, strålende og sprø krim, og definitivt en roman du bør lese!



«Jo Nesbø er en mester i sitt fag. Hans siste bok Gjenferd er krimhåndverk i verdensklasse.» - Dagbladet

«Harry Hole, bedre enn noen gang.» - Dagsavisen

«… Mesterlig gjort.» - Vårt land

Fil:Jo Nesbø.JPG
Bildet er hentet fra http://no.wikipedia.org/wiki/Fil:Jo_Nesb%C3%B8.JPG, og er lisensiert av Hannibal.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar